עובדת שטעתה ועבדה ללא תועלת

בס"ד

שלום רב,
אני עובדת בארגון חסד מסוים בתור מזכירה – העבודה היא מהבית.
כחלק מהעבודה הייתי צריכה להזמין מוצר מסויים לארגון – והזמנתי אותו והגיע בדואר רשום.
הונח לי בדואר הפתק שעל ידו אוכל לאסוף אותו מהדואר.
הלכתי לדואר – שהוא קצת רחוק וזה לקח לי הלוך חזור כ – 3/4 שעה. כשהגעתי לדואר נזכרתי שאם הפתק מהדואר רשום הונח היום, אוכל לקבלו רק מחר. שאלתי בדואר אם בכל זאת הגיע כבר (כי בעבר כבר קרה לי שזה הגיע לסניף לפני הזמן), אך המוצר עדיין לא הגיע.
לכן, איאלץ ללכת לשם שוב.
השאלה היא האם את הזמן שהלכתי לשם מתוך טעות שלי אני אמורה לכתוב בדיווח השעות? כי סוף סוף זו טעות שלי, מצד שני קורות טעויות אנוש

תודה רבה

תשובה:

לא מגיע לך שכר עבור שעה זו ואת לא יכולה להכליל אותה בדיווח השעות.

מקורות:

עובד שטרח ולא היתה תועלת בעבודתו בגלל אונס של המעביד, מגיע לו שכר מלא, אבל אם האונס היה אצל העובד ובגללו לא היתה תועלת בעבודה והמעביד לא נהנה ממנו כלום, לא מגיע לו שום שכר. עיין נתיבות סי' שלה סק"ג. כל שכן במקרה שהעובד התרשל, גם אם לא היינו מחשיבים את ההתרשלות כפשיעה גמורה, מכל מקום לא גרע התרשלות העובד מאילו היה נאנס (כאשר האונס הוא בגופו של העובד) שלא מגיע לו שכר. וכן גם בשוכר חמור והחמור מת באמצע הדרך והשוכר לא נהנה ממנו כלום, אינו חייב לשלם גם על חצי הדרך שהחמור הלך. עיין בתוספות ב"מ דף עט ע"א ד"ה אילימא.