לפנות להוצאה לפועל כאשר החייב מתחמק שלוש שנים

שלום לרב,

ברצוני לשאול האם מותר לי ללכת להוצאה לפועל כדי לפרוט שיק. האמת שבעל החוב שילם לי חלק מהסכום. בעל החוב היה חייב לי 70000 ושילם לי 28000 כעת הוא מתחמק מתשלום מזה כשלוש שנים מה לעשות
תודה לרב

תשובה:

יש מחלוקת בין דייני זמנינו אם מותר לפנות ללשכת הוצאה לפועל מבלי להקדים ולתבוע בבית דין. גם לדעת המתירים, אי אפשר להוציא מהחייב עמלות והוצאות אלא את הקרן בלבד (להבדיל מסרבן דין שחייב לשלם גם הוצאות גבייה). כמו כן, אם החייב מעלה טענה כל שהיא (גם טענה שקרית או מופרכת) חייבים להעביר את הדיון לבית דין.