נוסח הפרשת תרומות ומעשרות מספק טבל

שבוע טוב
ברצוי לשאול שאלה

אתמול ערכת קניות בשופרסל וקניתי פירות וירקות ושאלתי את אחד העובדים האם זה מעושר הוא לא ידע לענות לי לכן האם אני חייב לעשר בברכה או מספק צריך לעשר אך ללא ברכה ?
וכן מה הנוסח במידה ואצטרך לעשר ?

תבוא עליכם ברכת טוב

תשובה:

שלום רב.

בעיקרון תמיד אפשר לברר את הכשרות על המעשרות אצל מנהל הסניף כדי לדעת אם אפשר לסמוך על המעשרות, אך במצב שאינך יודע אם זה מעושר עליך לעשרם בלא ברכה, וזה סדר ההפרשה:

לוקחים מכל מין יותר מאחוז אחד ומניחים בנפרד ואז אומרים נוסח זה: היותר מאחד ממאה שיש כאן הרי הוא תרומה גדולה בצד צפון, כל מין על מינו. אותו אחד ממאה שיש כאן ועוד תשעה חלקים כמותו בצד צפון של הפירות/הירקות הרי הוא מעשר ראשון כל מין על מינו. אותו אחד ממאה שכאן שעשיתיו מעשר ראשון, עשוי תרומת מעשר כל מין על מינו. ומעשר שני בדרומם של הפירות/הירקות) כל מין על מינו, ואם צריך מעשר עני, יהא מעשר ענין בדרומם כל מין על מינו.

אחר כך יש לחלל את המעשר שני על פרוטה, וניתן לראות כאן כיצד לעשות זאת.

פסח כשר ושמח.