השארת פאות מאחורי האוזן

למה צריך שיהיה פאות מאחורי האוזן אם יש לי פתים אחרי העצם ואם בכלל צריך שיהיה פאות אם יש פתים

תודה רבה וערב טוב

תשובה:

שלום רב.

הענין בהשארת פאות מאחורי האוזן הוא כדי לא להידמות לגויים, ולהתייחד באמונה באלוקים. אמנם לא בכל המקומות נוהגים להקפיד על כך, והכל תלוי במנהג המקום. וראה מה שכתב מרן הבן איש חי (תורה לשמה סי' שפט, וע"ע בן איש חיל ח"א דף ל): מיהו ודאי אם יהיו יותר ארוכים עדיף טפי כדי שיהיו ניכרים יותר, וזהו נוי שלנו שאנחנו מתנאים במצות השי"ת אלהינו ואלהי אבותינו אשר קדשנו במצותיו והפאות הם עדות לישראל וסימן טוב להם. ע"כ.

על פי ההלכה עיקר ההקפדה היא רק שלא להשוות את השער ולגלחו עד שלא ישאר כלום. תוכל לראות כאן עוד פרטים בענין זה.

בהצלחה רבה.