העברת עץ ממשתלה בלא למנות שוב שנות ערלה

בס"ד
שלום לרבנים המשבים הי"ו
בהתקרב ט"ו בשבט רצתי לשאול מה הם הדרכים להעביר עץ ממשתלה שנמצא בתוך שק כבר 3 שנים לביתי לנטיעה האם הכנסתו של העץ לרכב לא גורמת לניתוק הינקה במהלך הנסיעה האם צריך להחמיר ולהעביר בעגלה נגררת כשרצפת העגלה מרשת מחוררת תודה מראש ושבת שלום

תשובה:

שלום רב.

בשביל להעביר עץ ממשתלה לבית ללא שיצטרכו למנות שוב שנות ערלה, יש להקפיד על כמה דברים, א' שיהיה יחד עם העץ 50 ליטר עפר. ב' שיהיו חורים גדולים בשקית העפר. ג' שהעץ לא יכנס לתוך רכב אלא יעבירו אותו על נגרר עם חורים בעץ, בכדי שלא יהיה זמן שתפסיק יניקתו. וללא אחד מהתנאים האלו יש למנות ג' שנים שוב.

ולבד מזה צריך משגיח שיכול להעיד על השנים שבהם העץ היה במשתלה שלא הועבר ממקום למקום שלא על פי כללים אלו.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שאלה . עץ פרי שגדל בשטח זמן רב והחלט להעב ירו למקום אחר
    אם מעברים אותו עם גוש אדמה צמוד לשורשים מה הדין
    בענין ספירת עולרה תודה ממתין לתשובה רחמים

  2. כאמור בתשובה, אם הוא לא יכול לחיות עם גוש עפר זה, כיון שהוא מועט רק בצמוד לשורשים, צריך למנות לו שוב שנות ערלה.

  3. יש לי שלה בנושא זה יש לי עץ לגדל בכלי במרפסת שלי כבר 3 שנים ( בראש השנה יסתיים השנה הרביעית) ברצוני להעביר לכלי גדול יותר – אם האדמה שעכשיו סביבו בתוספת עוד אדמה – ברור שגם בכלי החדש לא יהיו 50 ליטר אולי מקסימום 30. האם יש דרך לבצע את ההעברה בלי צורך להתחיל לספור שנים לעורלה

  4. אם הוא היה יכול להמשיך ולהתקיים בכלי הנוכחי ללא חשש וכל הגוש עובר איתו אין בעיה, אבל אם יש לו צורך באדמה הנוספת ובלי זה הוא עלול למות זו בעיה.