ערלה בהעברת עץ ממשתלה

שאלה דחופה ביותר לכבוד הרבנים
אני עכשיו בדיוק במשתלה אני רוצה לקנות עץ לימונים ואני רוצה שזה לא יהיה לי עורלה הם אומרים לי במשתלה שהעץ הוא בן 6 שנים אם אני ייקח אותם מהמשתלה וישתול אותו בבית האם זה לא עורלה מחדש ?

תשובה:

שלום רב.

יש מקרים בודדים שאכן ניתן להעביר עץ ממשתלה בלא למנות שוב שנות ערלה, ובשביל כך יש להקפיד על כמה דברים, א' שיהיה יחד עם העץ 50 ליטר עפר. ב' שיהיו חורים גדולים בשקית העפר. ג' שהעץ לא יכנס לתוך רכב אלא יעבירו אותו על נגרר עם חורים בעץ, בכדי שלא יהיה זמן שתפסיק יניקתו.

ולבד מזה צריך משגיח שיכול להעיד על השנים שבהם העץ היה במשתלה שלא הועבר ממקום למקום שלא על פי כללים אלו.

בהצלחה רבה.