אם מצרפים את אדי החלב לביטול בשישים

אבקת חלב שנתערבב בסיר בשרי ידוע שהוא בטל בשישים, האם יש לחשב גם את הנוזל שהתאדה מהאבקת חלב? נא לציין מקורות

תשובה:

שלום רב.

הדין שזיעה של חלב כחלב, הוא הלכה פסוקה ברמ"א סי' צ"ב סעי' ח' דזיעת חלב כחלב, והוא הדין זיעת אבקת חלב כחלב ומקורו בתשובת הרא"ש. [אמנם הפרי מגדים הנהגת השואל והנשאל כתב לדון מכח דברי הרמב"ם שבאוכלים אין הזיעה שלהם כמותן ואמנם דבריו חידוש ואין להקל למעשה על פי זה].

ואם עירב מים באבקת חלב, אם יש לשער שישים כנגד האבקה לבד או גם כנגד המים שעירב עם האבקה, עיין בתשובת מנחת שלמה ח"א סי' ד' ד"ה ונמצא לפי"ז שכתב שם להחמיר להצריך שישים כנגד כל המים דטעם כעיקר, וכיוון שיש טעם של חלב בכל המים מכח האבקה נחשב שהכל חלב ויש להצריך שישים לבטל כנגד כל המים.