הקפדה על הלכות בשר וחלב כשיש כיור אחד

שלום רב
בבית יש לנו כיור אחד הייתי שמח לדעת דברים בסיסיים על אלו דברים להקפיד כדי להמנע מערבוב של בשר ולחב והאם בשטיפה קרה צריך שיהיה שני סקוץ' אחד לבש ואחד לחלב
כמו"כ הייתי שמח לדעת מה ההלכה אומרת לגבי סכינים שחותכים בהם דברים חריפים או בשרי מה דינם
תודה רבה

תשובה:

כאשר יש רק כיור אחד במטבח, יש להקפיד שלא להניח בתוכו כלים, וכן לא להדיח ביחד כלים מסוגים שונים, וכן לשמור על ניקיונו של כיור זה. ניתן לרכוש משטחים מוגבהים (רשתות) נפרדים ומסומנים האחד לחלבי והשני לבשרי ולהציבם בקרקעית הכיור לחילופין. וכן להמנע מלהניח כלי חם על קרקעית הכיור.

כמו כן יש להקפיד להפריד בין חומרי הניקוי ועל נקיון הברז. בדיעבד אם השתמש באותו סקוטצ' ברייט לשני המינים אין זה נאסר מפני שהסבון בדרך כלל פוגם את שיירי המזון.

לגבי הסכינים יש לייחד סכין לחיתוך אוכלים חריפים פרווה (בצל שום וכדו') וסכין בשרי וסכין חלבי.