תחב כף בשרית בבצל חלבי

שבוע טוב רב פוסק נכבד,
להלן שאלה שהתעוררה כעת בית מטבחינו אשמח בהתיחסותך המהירה לנידון למען נוכל לגשת לסעודת מ"מ קודם חצות.
תיאור המקרה.
א.סכין חיתוך חלבית גם בצל נחתך בה עם מוצרי חלב .
ב.חתכתי בצל בסכין זו מעורב בחמאה
ג.כף מעץ בשרית מערבבים בה תמיד בצל שנחתך בסכין בשרית וכן דברים חמים שבושלו עם כף זו.
ד.לא השתמשו בכף כבר יומים העבב ערבבו בטעות בצל עם חמאה שמוזכר בסעיף א על האש בכף זו .
שלש שאלות למעשה:
א.מהדין תבשיל הבצל והחמאה שלפנינו?
ב.מה דין הכף?
ג. מה דין הסיר בו בושל בצל החמאה שעורבב בכף הבשרית?

בכל הכבוד הראוי ,מוצ"ש ויחי ע"ג

תשובה:

שבוע טוב.

אם בשעה שעירבת עם הכף הבשרית הבצל היה עדיין בחריפותו (שלא השחים) – הבצל עם החמאה נטרף. ואם יש רוטב הרי זה חוזר ואוסר את הכף ואת הסיר, אלא אם כן יש שישים כנגד הבצלים. [ואף כשיש שישים אם הבצלים ניכרים, יש לסנן את הבצלים].

ואם בשעה שעירב בכף הבשרית (שאינה בת יומה) הבצל כבר השחים ופג חריפותו, התבשיל והסיר מותרים, והכף צריכה הגעלה.

מקורות:

ראה כאן.