שכן המקשיב לשיחות ברשות השני

אשתי תפסה את השכנה מצמידה את הראש לדלת ומאזינה לנו.כמו כן אנו חושדים בה שהיא מצמידה את הראש לשקע שהוא בקיר המשותף ביננו וכך היא מאזינה לנו. האם ע"פ ההלכה יש מה לעשות?

תשובה:

שלום רב וסליחה על האיחור במתן התשובה.

על פי ההלכה אסור לאדם להביט בנעשה ברשותו של חבירו מפני שגורם בכך שהשכן יימנע מלעשות כל מה שרוצה לעשות מפני הבושה. הסברה נותנת שהקשבה לשיחות אישיות של שכן גם הם בכלל איסור זה. יש לדון שכשם שאסור לגלות סודו של אדם לאחרים כנאמר 'הולך רכיל מגלה סוד' כך יהיה אסור להאזין לשיחות סודיות של חבירו.

לגופו של עניין התנהגותה של השכנה מוזרה, ואם חוש המוסר שלה אינו מונע ממנה לנהוג כך מסתבר שגם אזהרה והעמדתה על האיסור שדבר לא ישנה את דרכיה, אם כך גם נראה לכם חבל להתקוטט על כך, ותיזהרו שלא לדבר בדברים סודיים בחדר שהיא יכולה לשמוע.

בהצלחה רבה.

מקורות:

סמ"ע שעח,ד. ויעויין עוד בפתחי חושן נזיקין פרק י"ד סעיף נ"ג.