לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בניה ברכוש המשותף שתגרום נזק וסבל

אנחנו בנין של 28 שכנים עם לובי כניסה מורחב שיש מתחתו שני דירות של שכנים, וישנם כעת דיירים שרוצים להוסיף חדר ומרפסת בצד הנוף שלנו שזה נוף פתוח הנצפה להרי ירושלים עד נבי סמואל ואת ההוספה הזאת הם רוצים לעשות בכיון הזה שזה הסלון וחדר שינה וההוספה הזאת נעשת על ידי שהקבלן מקבל עבור זה שבונה להם להוסיף לבנין שהוא כיום 8 קומות עוד שני קומות שהוא ימכור זאת לכל מי שירצה, השאלה הנשאלת:
א) האם זה ריבוי דיירים שזה יגרום לבלאגן בבנין שיש בבנין דיירים מבוגרים.
ב) האם בבניה שהם רוצים והרבה לא רוצים האם הם יכולים להסתיר לנו את האור ואת האויר ואת הנוף, וכך גם ערך הדירה יורדת כתוצאה שברגע שהם יוצאים מקו הבנין 4 מטר אז מי שלא רוצה לבנות נשאר בלי נוף ובלי אור וכו'.
ג) הכניסה לבנין שזה שטח גדול שמתחתו ישנה שני דירות שהשכנים בלאו הכי סובלים ממשחקים של ילדים ונסיעות באופנעים מעל ראשם יתסף להם עוד רעש ודפיקות.
ד) הבניה צריכה להמשך שנתיים עם כל הסבל והרעש והרבה משפחות הם מבוגרים בסביבות ה70 שלא יכלו לעמוד בסבל הזה.
מה הדין?

תשובה:

באופן כללי, בניה ברכוש המשותף צריכה את הסכמת השכנים. על פניו הטענות נשמעות צודקות, אולם לא ניתן להחליט על כך מבלי לשמוע את שני הצדדים. יש לפנות לבית דין מוסכם בהקדם.