שאריות אוכל שיורדות יחד עם המים מהגג לגינת השכן

שלום אני גר בקומה 3 ויש לי גג פתוח שבסוף הגג יש פתח למים שיוצאים דרך צינור והמים נשפכים לתוך גינה אחורית של בית ולפעמים יוצא שהילדים אוכלים ומשחקים בגג ונשאר לכלוך בגג שנשטף במים וכל הפסולת יורדת לאותה גינה ובעל הגינה בקש ממני שאת פתח הצינור אני יאריך אותו ואכוון אותו למקום אחר מה הדין לפי דין תורה האם אני חייב או שעליו לתקן זאת לבד?

תשובה:

אם עד היום הצינור היתה מגיעה לגינת השכן והוא לא מחה תקופת זמן, שוב אינו יכול לדרוש להעביר את הצינור למקום אחר. כל שכן אם מלכתחילה נבנה הבניין באופן כזה שאינו יכול לדרוש לשנות.

אבל השכן יכול לדרוש לנקות את הגג לאחר האוכל או המשחק, או לפחות לפני שאמור להגיע גשם (מה שיש צורך לעשות גם ללא בקשת השכן, בכדי שלא תיווצר סתימה בצינור). במקרה שאינך מוכן להתחייב לנקות את הגג עליך להאריך את הצינור ולהעביר אותו.

מקורות:

דין חזקה בצינור עיין שו"ע חו"מ סי' קנג סעיף ו. לעניין אם צריך ג' שנים וטענה בחזקה זו עיין רמ"א שם סעיף ב ובסי' קנה סעיף לה ובט"ז וביאור הגר"א שם.

פשוט שבעל הגינה יכול לדרוש לנקות את הגג, כמקובל