חיתוך חוטי הציצית במספריים או בסכין

יש לי ציצית (קטן) ובפתילות: השמונה חוטים בכל צד, בכל אחד מהצדדים יש חוט אחד ארוך מדי, האם אפשר לגזור חלק מהחוט במספריים שיהיה שווה לשאר החוטים??

תשובה:

שלום רב.

יש להקפיד שלא לחתוך את חוטי הציצית בסכין אלא בשיניו.

מקורות:

משנה ברורה סי' י"א ס"ק ס"א והובא במגן אברהם שם בשם השל"ה והמטה משה, ויעוי' שם שרמזו לזה מהפסוק 'לא תניף עליהם ברזל' ומנין ל"ב חוטי הציצית עולה כמנין ל"ב השיניים שיש לאדם.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ציצית של ילדים קטנים לפני בר מצוה, האם אפשר להקל לכתחילה ע"י סכין של קרמיקה? או צריך להחמיר שהאב יחתוך בשיניו,
    השאלה שלי , גם באופן שיש ב"ה כמה ילדים ולכל אחד כמה ציציות , לכאורה הוא טרחה גדול לאב לחתוך בשיניו