ברכת שהחיינו על נר חנוכה כשביום הראשון היה אכסנאי

אדם המתארח בליל ראשון של חנוכה ויוצא ידי חובה בהדלקת נרות של המארח ובברכותיו האם כשמדליק לילה השני בביתו צריך לברך שהחיינו?
והאם יש הבדל כאשר הדליקו במקומו בלילה הראשון בביתו כגון אשתו האם יחזור לברך בלילה השני?

תשובה:

שלום רב.

בין אם יצא על ידי הדלקת בעל הבית ובין אם אשתו הדליקה עליו בלילה הראשון אינו מברך 'שהחיינו' בלילה השני.

מקורות:

משנה ברורה סי' תרע"ו סק"ז. והובא מעשה מהגרי"ש אלישיב זצ"ל שפעם אחת היה מאושפז בבית חולים בחנוכה והדליקו עליו בביתו והוא לא הדליק כלל כיון שסבר שאי אפשר להדליק בפתח החצר, וכשחזר לביתו באחד מימי החנוכה בירך שהחיינו על פרי חדש ואמר שהיה זה לרווחא דמילתא.