נקניקיות שנפלו על הכיריים והתערבו בהרבה אחרות

הכניסו חתיכות של נקניקיות למחבת עם בצל ,2 חתיכות נפלו על המשטח ה"לבן" של הכיריים ובטעות הכניסו אותם אחר כך למחבת הנקניקיות עצמן לא היו חמות ואי אפשר לזהות את החתיכות מבין כולם, סה"כ יש 109 חתיכות (אין בניהם רוטב רק קצת שמן טיגון), מה דין התבשיל ? ומה דין המחבת ?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

הכל מותר.

מקורות:

אם המשטח הלבן היה נקי יש להתיר מצד הכלל "סתם כלים אינם בני יומן" ואף אם היה מלוכלך ויש לחשוש שנדבק לכלוך הנקניקיות עצמם מתבטלים ברוב שאר הנקניקיות דהוא מין במינו. ואף שהלכלוך עצמו הוא אינו מינו ובאינו מינו צריך שישים יש להניח שמן הסתם כנגד מעט הלכלוך יש שישים בין כל התערובת. ולכן גם הכלי מותר שגם אם נבלע הלכלוך במקום מסויים בכלי בטל ברוב מקומות האחרים בכלי כמבואר בחמוד"ד סוף סי' צ"א הביאו הפת"ש שם.