הוצאת קוביות קרח בשבת ממקרר שיש בו מתקן המייצר קוביות קרח

מקרר שבו מתקן המייצר קוביות קרח בשבת. האם ניתן להשתמש בקרח ללא חשש? לא ברור אם מתחיל לייצר בהתאם למשקל קופסת האחסון או בשל חיישן כלשהו.

תשובה:

שלום רב.

ברוב סוגי המקררים יש חיישנים אלקטרוניים המזהים את כמות הקרח במתקן, ולפי זה יוצרים קוביות חדשות, ואסור להשתמש בזה בכל דרך, גם לא להוציא קוביות באופן ידני מהמיכל, כיון שבכך מפעיל את המערכת שתייצר קוביות נוספות.

במקררים בהם אופן הפעולה הוא על ידי מנוף המתרומם כשמתרבים קוביות הקרח במתקן וכשהם מתרוקן הוא יורד ובכך מפעיל את המערכת לייצר עוד קוביות, ניתן להדק מערב שבת את המנוף כלפי מעלה, ולהוציא בשבת קוביות קרח מהמיכל באופן ידני.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מקרר שיש בו אפשרות לנתק את פעילות המתקן המייצר קרח, ואינו מייצר קרח בשבת כלל, מותר להשתמש בקוביות הקרח הנמצאות במתקן באופן ידני, כפי שמותר להשתמש בכל קוביות קרח הנמצאות בתא ההקפאה.