נדר לתת לצדקה סכום ואינו זוכר כמה

אם קיבלתי על עצמי שאם אתחצף להורי אתן סכום צדקה מסוים ואיני זוכר איזה סכום, ואז אמרתי שאת אותה קבלה שקיבלתי על עצמי בקשר להתחצפות אני מקבל גם אם אקום מאוחר.
זה תופס אפילו שלא ידעתי בשעת הנדר לכמה בדיוק אתחייב אם אקום מאוחר?

תשובה:

שלום רב.

הנודר לצדקה ואינו יודע איזה סכום נדר מחוייב לתת עד סכום שברור לו שלא היה מתכוון לתת יותר מזה, אך יכול להתיר נדר זה והפתח יהיה שאם היה יודע שישכח כמה נדר לא היה נודר.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' רנ"ח סעיף ג', וערוך השולחן שם סעיף י'.