בדיקות לאחר הפסקת כדורים למניעת הריון

אני נוטלת גלולות למניעת הריון.
אני לוקחת שלוש חפיסות ברצף, ואז הפסקה של 4 ימים ומתחילה שוב.
השאלה שלי היא מה היא עונת הפרישות?
יש פעמים שאני לא מקבלת בכלל ומתחילה שוב חפיסה חדשה בלי לקבל ווסת.
השאלה מתי יש לעשות בדיקה בשביל להחליט שאני טהורה?

תשובה:

שלום רב.

בדרך כלל טבע כדורים אלו שמתחיל ווסת ב' ימים לאחר הפסקתם, ולכן יש לבדוק לאחר ב' ימים מזמן הפסקתם, ויש המצריכים לפרוש ולבדוק יום אחד קודם, אם טבע האשה שונה וג' פעמים לא ראתה גם לאחר ד' ימים אינה צריכה לבדוק אף לאחר ב' ימים.

מקורות:

מראה כהן עמוד קנ"ב.