הסרת לק מהצפרניים לפני טבילה

שלום כבוד הרב,
ברצוני לשאול האם מותר לטבול במקווה עם לק ג'ל?(באותו יום של מריחתו כאשר הוא שלם…)
זהו לק חדש ועמיד שנשאר על הציפורן כשלושה שבועות….

תשובה:

שלום רב.

לכתחלה, יש להסיר לקה מהצפרניים לפני הטבילה אף אם הוא מחזיק כמה שבועות והוא שלם. אם היא רגילה בכך וקשה עליה להסירו ניתן להקל בדיעבד לטבול עם לקה כשאין בה סדקים.

מקורות:

בשולחן ערוך יו"ד סי' קצ"ח סי"ז מבואר שצבע שצובעים הנשים את ידיהם לנוי אינו חוצץ, אך כתבו האחרונים שבלקה שיש בה ממשות אין להקל לכתחלה כיון שלא שייך בזה אחד הטעמים שנאמר לגבי צבע מפני שהוא 'חזותא בעלמא' משא"כ בלקה שיש בה ממשות, ולכן אף שעושים זאת לנוי יש להחמיר ולהסיר הלקה ר' בשיעורי שבט הלוי סי' קצ"ח סי"ז אות א'. אך בשעת צורך ניתן לסמוך על הסוברים שאף בדבר שיש בו ממשות אם נעשה לנוי אינו חוצץ, ר' באחיעזר חלק ג' סי' לג, ובביאור הלכה קסא,ב וכן בחוט השני עמוד רח"צ שהקילו בטעם אחד לבד שנעשה לנוי, וה"ה כאן.