סכין בשרית שחתך בה בצל אם ניתן להשתמש בה לחלב

סכין בשרית לא בת יומה שעבר 24 שעות שחתך בה בצל האם מותר לאכלה בחלב בין לספרדי בין לאשכנזי

תשובה:

שלום רב.

לאשכנזים ההוראה שאסור להשתמש בה בחלב. ולספרדים מעיקר הדין מותר לאכלה בחלב, אך יש מחמירים כשאין בדבר הפסד מרובה.

מקורות:

השולחן ערוך בסי' צ"ו סעי' א' הביא בסתם להחמיר רק בסכין בת יומה שחתך עמה צנון, אבל הביא בשם י"א להחמיר אף בסכין שאינה בת יומה. וההלכה כסתם, אמנם הכף החיים מחמיר גם כשמביא 'סתם' ו'יש אומרים' להחמיר כיש אומרים אלא אם כן הוא הפסד מרובה. ויסוד ההתר שיש לצרף מה דהוי נ"ט בנ"ט כמש"כ הפר"ח שם. וכן מצורף שלא בכל הדברים נחשבים כחריפים לענין דמחזירים את הפגם לשבח.

והרמ"א סי' צ"ה סעי' ב' החמיר בזה וכמבואר ג"כ בסי' צ"ו סעי' ג'.