סירוס כלבה

ברשותי כלב נקבה האם לפי ההלכה מותר לסרס אותה או לקשור לה את החוצצרות?

תשובה:

שלום רב.

אסור לסרס בעלי חיים, אך מותר לקנות בעל חי שעבר סירוס אף אם עבר באיסור. וסירוס עקיף (סתימת עורק הדם המעביר דם לאשכים) מותר על ידי גוי.

מקורות:

שולחן ערוך אבן העזר סי' ה' סעיף יד ושבט מיהודה שער ד' פרק יח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אין לעבור איסור כדי לקיים את החוק, ויש לנהוג בדרך המוצעת בתשובה לעיל, לעשות סירוס עקיף או לקנות כלב שכבר סירסוהו.