לתרומות לחץ כאן

דגים שנאפו בתנור חלבי אם מותר לאוכלם אחרי מאכלי בשרי

דגים שנאפו בתנור חלבי בן יומו, וגם הדגים מתובלים בחריף, האם מותר לי לאוכלם אחרי מאכל בשר.

תשובה:

שלום רב.

אם הדגים לא נגעו בממשות של חלב מותר לאוכלם לאחר אכילת בשר.

מקורות: כל החשש שלא לאכלו אחר מאכל בשר, הוא מחמת הזיעה העולה לדפנות התנור ומפליטה טעם בשר וחוזרת לדגים. [ומצד 'ריחא' עיין יור"ד סי' ק"ח שבדבר חריף יש להחמיר שריחא מילתא אף בדיעבד, בנידון דידן אין לחשוש, שדין הוא אין 'ריחא' להפליט מכלי, וכל דין ריחא רק כשנאפה באותו זמן בשר בתנור יחד עם הדגים עיין ש"ך סי' ק"ח סקי"ב שכך כתב להדיא בשם התשובות מיימוניות].       ומצד הזיעה אין לחשוש. א, אם אין נרגשת החריפות כ"כ בדגים, ורוב התבשיל אינו חריף, הזיעה הנבלעת בדגים הוא נ"ט בנ"ט דהתירא, ומדינא שרי לאכלם עם הבשר עצמו.  כ"ש אחר אכילת הבשר. [אך לרמ"א מחמירים לכתחילה שלא לערבם עם בשר ממש]. ב, ואף אם נרגשת החריפות מאד כ' אחרונים להקל בחתך בצל בסכין חלבי דמותר לאכלו תוך ו' שעות. עין מהרש"ם בדע"ת אור"ח תצ"ד וכן מובא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל בספר דבר חריף.  ודלא כפרמ"ג אור"ח בהלכות שבועות סי' תצ"ד שלא לאכלו תוך ו' שעות לאכילת הבשר. ג, ובפרט שלא ברור הא דיש זיעה בתנורים שלנו ונחלקו בדבר פוסקי זמננו.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל