קריאה שנה ראשונה בספר תורה חדש

האם יש מנהג ו/או חובה לקרוא בספר תורה חדש בשנתו הראשונה מידי שבוע כדי להעבירו הגהה ומה המקורות לכך?

בתודה מראש

תשובה:

יש מקומות שנוהגים כן, ויש לזה מקור קדום, אך אין זו חובה, ובמקום שיש רב יש לברר אצל הרב כיצד לנהוג

מקורות:

כן היה מנהגו של בעל התרומת הדשן כשהכניס ספר תורה משלו לבית הכנסת אצלו וכפי שהעיד על כך תלמידו בלקט יושר (יו"ד עמ' נט ענין ב), וכן היה מנהג בכמה מקומות (ראה נטע"ג הכנסת ס"ת פרק כו הערה ד) ויש בזה נוהגים שרק בשבת הראשונה, ויש שנהגו בארבעת השבתות הראשונות, ראה שם מקורות לכל מנהג.