אשה המתכננת להתגייר

מדוע ליהודי אסור לצאת עם בחורה נוצריה, שאינה מאמינה בנצרות, ומוכנה להתגייר בבוא היום ? ( היא בת 18 )
לאותה בחורה אין דבר הקושר אותה לנצרות, וכבר ראיתי בחורות יהודיות, שמתנהגות כמו גויות וחילוניות גמורות..אז מהו ההבדל?

תשובה:

שלום רב.

ראה כאן בחומרת האיסור להיות בקשר עם אשה גוייה, ואין כל הבדל אם היא מוכנה להתגייר בבוא היום. ולהיפך, על פי ההלכה אדם שבא להתייגר "משום אישות" אין מקבלים אותו, ולכתחילה אין מגיירים אותו (ראה שו"ע יו"ד סי' רסח סעי' יב).

ואמנם לצערינו ישנם אולי בחורות המתנהגות כפי שכתבת, אבל בהלכה ישנם כללים ואדם לא יכול להחליט שמצב זה דומה לזה, וממילא הכל מותר.

הבט ידידי, ניכר משאלתך כי עדיין אין קשר אמיץ ביניהם, אם בכלל. חשוב על הדברים היטב, אתה עלול ליפול למלכודת של רגשות, שמצד אחד יהיה קשה לך מאד לצאת מזה, ומצד שני המצפון עלול להעיק עליך מאד. תחשוב על זה מעט, ותכנן את דרכיך בהתאם.

הרבה הצלחה