כתיבת שם שלא בשימוש כלל בכתובה

שלום
בכתובה רשום אברהם
והוריי טוענים שבברית קראו לי אהרון האם צריך לתקן או להוסיף שם או מה שתפסקו מורי ורבותי היקרים
בברכת התורה ותודה מקרב לב.

תשובה:

אני מבין שכולם קוראים לך אברהם, ואף אחד לא קורא לך גם אהרן, אלא שהוריך סיפרו לך שבברית קראו לך גם אהרן. במצב כזה אין צריך להוסיף כלום בכתובה. אולם אם המצב הוא שונה, אנא פרט.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום מורי ורבותי היקרים

    כיום קוראים לי אהרון וזה המון שנים השם אברהם השתרבב

    כי העליה מהרי האטלס היתה פרמיטיבית ולא ידעו קרוא וכתוב

    והיה נציג משפחה שהיה אחראי על השמות ועשה טעות וכל זה על פי עדותה של אימי שעד היום מתעקשת ששמי אהרון ולא אברהם לכן נא תדריכו אותנו בדרכה של תורה ושכרכם רב מן שמיא
    תודה

  2. חסר הרבה פרטים:
    1: איך כתוב בתעודת הזהות
    2. איך קוראים לך היום כל הצבור
    3. איזה שם אתה אומר כששואלים אותך איך קוראים לך.
    4. איך כתבו בהזמנה לחתונה
    5. איך אשתך קוראת לך.
    6. איך הזקנות במשפחה קוראות לך.
    7. איזה שם אתה אומר בעליה לתורה
    8. איזה שם אתה אומר בברכה לפני צדיק.
    9. מה רשום בספר הטלפונים.
    10. איך אתה חותם בשיקים ובשטרות.
    11. האם גם אביך מחווה דעה איך "הוא" קרא לך.

    תשיב לנו על כל שורה תשובה, ואז נדריך אותך מה לעשות בעז"ה.

  3. מורי ורבותי היקרים

    העברתי תשובה לכל שורה

    תודה על הכל ויהי רצון שברכת כהנים שהשבת

    תשרה עליכם ועל כל הנלוים אליכם

    כל צוות אתר דין

  4. לאור תשובותיך נראה שהכתובה פסולה. יש לכתוב במקומה כתובה אחרת, חילוף זו דאישתכח בה טעותא.

    הרב אליהו בר שלום
    דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו
    ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים
    מח"ס משפט הכתובה

  5. אם אף אחד לא משתמש היום בשם אלברט, אין צורך להזכיר את השם כלל. אולם אם יש אנשים אפילו מעטים המשתמשים בשם אלברט כדאי לכתוב את זה בסוגריים, זאת אומרת "אברהם (אלברט)".