הנצחת אדם שרצח על גבי פרוכת

האם מותר להנציח סבא שרצח את אשתו על פרוכת של בית הכנסת? הנ"ל ישב בבית סוהר ומת שם !
אנא, ענו בדחיפות

תשובה:

שלום רב.

אין איסור להזכיר על פרוכת כל אדם יהודי באשר הוא.

ואם כן שאלה זו אינה שאלה הלכתית, אלא השקפתית, באם אתם סבורים שאין בכך זלזול בדבר מקודש זה, או מפני שאין זה ידוע שאדם זה רצח, או מפני שידידיו סבורים שהוא עשה תשובה לפני מותו, אין בכך מניעה, אך אם הדבר מצטייר כזלזול בקודש לא כדאי לעשות זאת.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין אדם זה נחשב רשע ששמו ירקב, כיון שאין לנו ידיעה מה היו מעשיו בכלא לפני שמת, רק ידוע לנו על כך שפעם אחת עשה מעשה נורא, וכיון שהוא מבני אברהם יצחק ויעקב שרחמנים הם, ואף שקרה והתגבר עליו יצרו, חזקה שלאחר שדעתו התישבה התחרט וחזר בו ממעשה זה. ולכן תולים אנו שבמשך שנות שהותו בבית סוהר חזר בתשובה על מעשה זה והקב"ה המקבל תשובת כל אדם סלח ומחל לו וא"כ אין כל מניעה לכתוב את שמו.