אכילה לפני תפלת שחרית

שלום, אני משתמש בתוסף תזונה שמגיע בצורת אבקה ויש לערבב אותו עם יוגורט או סוג של פרי מרוסק כל שהוא. אחרי תפילת שחרית אין לי אפשרות להכין את העיסה,כיון שאני מיד אחרי התפילה חייב לצאת ללמוד בבית מדרש או לצאת לעבודה. שאלתי היא אם ניתן להקל בדבר שציינתי לעיל ולאכול את העיסה לפני תפילת שחרית (אני חייב לציין שהעיסה היא למטרת שיפור הבריאות וצריך לקחת אותה גם בבוקר וגם בערב )

תשובה:

שלום וברכה

אסור לאכול לפני התפלה. ועל אף שאתה לחוץ לצאת ללמוד או לעבוד, בכל אופן לאכול יוגורט זה לא לוקח כל כך הרבה זמן, ואני מתאר לעצמי שבדרך לעבודה או אחרי שתגיע לעבודה תוכל למצוא לך כה דקות לאכול את המאכל הנ"ל.  הקדוש ברוך הוא יתן לך הרבה כוח ובריאות!

מקורות

איסור אכילה לפני התפלה מבואר בשו"ע סימן פ"ט ובנו"כ שם.