תפלה כשעומד על פראנצ'ס

שלום רב!
בל"ג בעומר יוצא לי בס"ד להשתתף בהדלקה המסורתית במירון נפשי חשקה לעמוד על הטירבונות (פראנצ'ס)לצפות במעמד השאלה האם מותר להתפלל ערבית בכזו צורה??
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אסור לעמוד על פראנצ'ס בשעת התפלה.

מקורות

עיין בשו"ע סימן צ' סעיף א' שכתב שאסור לעמוד במקום גבוה ולהתפלל שם, וכמה טעמים נאמרו בדבר א. משום פחד [כלומר שהאדם מפחד שהוא יפול ואינו מרוכז בתפלה [משנה ברורה סק"א בשם מהר"י אבוהב].  ב. משום שנאמר ממעמקים קראתיך ה' ואין גבהות לפני המקום [משנה ברורה סק"ג למד כן מדברי הגמ' בברכות י']. ג. תפלה צריכה להיות כמו עבודת בית המקדש ובבית המקדש הכהן עומד על גבי הרצפה ואסור שיהיה ביניהם חציצה [טור סימן צ"ח].