עדות של שמים וארץ

בס"ד
שלום וברכה
במעשה על בת שלמה ובסיפור על בור וחולדה, בעצם 'שמים וארץ היו עדים' האם לא יכול להיות שאם זוג בעלי אמונה תמימה שמאמינים באמת שבאותו רגע שמיים וארץ עדים, האם זה יכול כן להיות בר קיימא?

תשובה:

שלום וברכה

בתורה כתוב שכדי שיחולו קידושין בין שני בני זוג, צריך לעשות את קניין הקידושין בפני שני עדים כשרים, והתורה גם אמרה איזה סוג עדים צריך, והעדים שצריך הם שני עדים כשרים, ולא שמים ולא ארץ, צריך לדעת שהאמונה שלנו והשכל שלנו לא יכול להמציא תורה חדשה, במשך הדורות חיו הרבה יהודים מאמינים גדולים מאוד, ואף אחד לא העלה בדעתו להמציא על פי האמונה שלו סוג חדש של עדות.

הדברים הם פשוטים מאוד, ואין לעלות על הדעת כלל וכלל ששמים וארץ יכולים להוות כעדים כשרים.