עמידה בפסוקי דזמרה בזמן אמירת ויושע ה'…

שלום רב!
האם צריך לעמוד בתפילה ב-"ויושע"?

תשובה:

שלום וברכה

יש בדבר מנהגים חלוקים: בקהילות בני אשכנז יש נוהגים לעמוד בכל פסוקי דזמרה, ויש נוהגים לעמוד רק בשעת אמירת ברוך שאמר, אשרי, ומשעת אמירת "ויברך דוד" עד אחרי ישתבח, ויש נוהגים לעמוד מ"ויברך דוד" עד "אתה הוא ה' אלוקים", ואחר כך יושבים עד ישתבח.  ורוב בני אשכנז נוהגים לעמוד משעת אמירת ויברך דוד עד אחרי ישתבח.

ואצל קהילות הספרדים המנהג כדעת האר"י ז"ל שעומדים בשעת אמירת ויברך דוד עד "אתה הוא ה'" ואחר כך יושבים אפילו בשעת אמירת יתשבח

מקורות

עיין ברמ"א סימן נ"א סעיף ז' ובמשנה ברורה ס"ק י"ט ועיין בחיי אדם כלל י"ח סעיף ג' ועיין לקט הקמח ס"ק ל"ב, ועיין במקור חיים שיש נוהגים לעמוד בכל פסוקי דזמרה.

ומנהג הספרדים עיין בכף החיים סימן נ"א ס"ק מ"ב.