להסתובב בחו"ל בלי כיפה משום סכנה – לגור בחו"ל

1. יש לי שאלה נכון אם המציאות שיש היום וכול מקום שמזהים יהודי מנסים לפגוע בו אז השאלה שלי האם מותר ליהודי להסתובב אם כיפה רק בבית ובחוץ להיות בלי

2. ויש לי עוד שאלה מותר לגור בחוץ לארץ לפי התורה?

תשובה:

1. אתה יכול להסתובב עם כובע או קסקט על הראש ולא ידעו שאתה יהודי. [ואם אין לך אפשרות כזאת ואתה גר במקום סכנה אפשר להקל].

2. אדם שגר בחוץ לארץ מותר לו להמשיך לגור שם, כל האיסור הוא כשאדם גר בארץ ישראל, שאסור לו לצאת לחו"ל, אלא אם כן יש לו צורך של פרנסה, או ללמוד תורה או לישא אשה.

מקורות

1. עיין בשו"ת אג"מ או"ח ריש חלק ד' שמיקל אפילו במקום צורך פרנסה.

2. עיין ברמב"ם הלכות מלכים פרק ה' הלכה ז' – י"ב שמשמע שכל האיסור הוא לצאת מארץ ישראל לחו"ל אבל אין איסור למי שגר בחו"ל להמשיך לגור שם, וכן  מבואר בשו"ת מהריט"ץ חלק א' סוף סימן פ"ח ובאג"מ אהע"ז ח"א סימן ק"ב ובספר הזכרון להגר"י הוטנר זצ"ל מובא כן בתשובה של בעל הצפנת פענח בסימן א'.