הכשרת מנגל גז לפסח

האם ניתן להכשיר רשת של מנגל גז לפסח ע"י אחת משתי האפשרויות הבאות:

1. הפעלת המנגל כשהוא מכוסה למשך כחצי שעה בעוצמה הכי גבוהה- שעה (חום המנגל מגיע לכ-550 מעלות).

2. הכנסת הרשת למשך שעה לתנור פירולטי לחום הכי גבוה.

תשובה:

כל אחת מהאפשרויות היא אפשרית, ומכשירה את המנגל לפסח, אולם עדיף להכשיר את המנגל כשהוא מכוסה, כיון שהאש במנגל היא אש גלויה, ועדיף באש גלויה.

מקורות:

עי' שו"ע סי' תנא ס"ב שדבר שהאש גלויה עדיף יותר מאשר כשהאש אינה גלויה.