עצה למי שמתקשה לכוון בתפלה

אני ממש לא מצליחה להתרכז בתפילה ואני מרגישה כיאלו אני סתם קוראת מאיזה ספר. איך אפשר יותר להתכוון ולהתרכז בתפילה?

תשובה

שלום רב!

ריכוז בתפלה היא עבודה קשה מאוד, וצריך כל החיים לעבוד על זה, ולהתקדם לאט לאט, שלב אחרי שלב, אפשר בשלב הראשון לשים דגש מיוחד לכוון בברכה הראשונה, (שכוונה בברכה הראשונה מעכבת, וחשובה יותר מבשאר הברכות,), ואחרי זמן מה שאת מתרגלת בכך, תוסיפי את ברכת מודים אנחנו… ואחר כך לאט לאט כל תקופה תוסיפי עוד ברכה שתשימי עליה דגש מיוחד לכוון בה, עד שלבסוף בעזרת השם תזכי לכוון כראוי בכל התפלה, כדאי גם לעיין בספרים שמדברים בגודל ובשבח מעלת התפלה,  וכדאי לזכור תמיד שאסור להתייאש וגם אם את מנסה תקופה ארוכה ולא מצליחה אל תתייאשי ותמשיכי לנסות, הקדוש ברוך יודע מה שבתוך הלבבות שלנו, והוא רואה כשאדם מתאמץ לעבוד אותו, ועל כך השתדלות ועל כל נסיון שאדם משתדל ומנסה, הקדוש ברוך יתן לו שכר טוב בשביל זה.           בהצלחה רבה!