שם החודש בכתובה לא כתוב בצורה הנכונה

ב"ה
יישר כח ובריאות טובה לכ' הרב שליט"א!
נעניתי בנוגע לכתובה שתיקונה רק להידור וכו'

אמנם שאלתי הראשונה בענין שינוי בשם החודש כגון "רם חשון" במקום מרחשון או "מנחם"במקום מנחם אב, מה דין הכתובה?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

הכתובה כשרה ואין צורך לתקן. אין מקום לטעות בחודש אחר מאחר וברור לאיזה חודש מתכוונים.
גם אם לא ידוע לאיזה חודש מתכוונים, בית הדין שיבוא לגבות את הכתובה יתייחס כאילו כתוב החודש האחרון של השנה ואין בכך פסול. הכתובה תהיה פסולה רק אם ניתן לטעות שהכתובה נכתבה בחודש מוקדם ממה שנכתבה בפועל.