האם צריך לכסות את הציצית בבית הכסא

בס"ד
כיצד יש להתנהג בלבישת הציצית בבית הכסא? (האם יש חובה בכיסוי הציציות בהתחשב שלא תמיד הדבר אפשרי וכו')

תשובה

שלום רב!

מי שלובש טלית גדול צריך להורידו לפני שנכנס לבית הכסא, מכיון שהוא בגד שמיוחד לתפלה, אבל מי שלובש טלית קטן יכול ליכנס איתו לבית הכסא ואין צורך לכסותו, (מכיון שאינו בגד שמיוחד לתפלה).

[אמנם מי שנוהג ללכת בטלית קטןמעל הבגדים שלו יש מחמירים להוריד את הציצית לפני שנכנסים לבית כסא אמנם הרבה מקילים גם בזה].

מקורות

עיין בשו"ע או"ח סימן כ"א ס"ג שמותר ליכנס עם ציצית לבית הכסא, ודוקא בטלית קטן ולא בטלית גדול שמיוחד לתפלה, ובענין מי שלובש טלית קטן על בגדיו עיין בספר אורחות רבינו שהביא שהקה"י היקל בזה אבל דעת הבן איש חי בפרשת בראשית להחמיר בזה, וכ"כ בשו"ת הלכות קטנות ח"ב סימן נ"ז.