ארץ הצבי

אני שומעת שרצוי שכול היהודים שמחוץ לארץ יחזרו לישראל.השאלה יש לנו מליוני יהודים בחול ואם כולם יחזרו איפה בארץ כזאת קטנה יהיה מקום לכולם.

אני פשוט מסוקרנת

בתודה

תשובה:

חז"ל שאלו שאלה זו וענו עליה שארץ ישראל היא "ארץ הצבי" והסבירו, שכמו שעור הצבי לאחר שהפשיטו אותו מהצבי אי אפשר להבין איך כאשר היה על הצבי כיסהו כולו, כמו כן כאשר ישראל עושים רצונו של מקום ארץ ישראל יש לה מקום להכיל בה את כולם

אולם אף בעיינים הגשמיות ניתן לראות קצת דוגמא לכך, שהרי אם היינו שואלים אדם שחי לפני 100-150 שנה כאשר בארץ חיו בסך הכל כחצי מליון איש בלבד [ערבים ויהודים יחד] האם עוד מאה שנה נראה לו שארץ ישראל תכיל 7 מליון איש לא כולל החלק של הרשות הפלסטינית, האם היה מאמין בכך או היה חושב שזה דמיון. כך בעזרת השם יהיה לעתיד לבא ביתר שאת.