תפילת שבת עם מחלל שבת

שאלה:

נכון לעכשיו איני שומר שבת כהלכה,
אך ברצוני להגיע לבית הכנסת לתפילות ערב שישי ואף בימי שבת יחד עם בני בן ה..14 ע"מ
שיחוש את האהבה וההערכה לבית הכנסת ולמסורת ישראל כפי שאני קיבלתי, ויש בי תחושה שאם אלך לתפילות שבת אחטיא חלילה את שאר המתפללים
חשוב לציין כי אנו שומרים מינימום בבית – לא מדליקים אש.

תשובה:

אין חטא להתפלל בבית הכנסת, אפילו אם יש שם גם מחלל שבת, מאחר וכן אינני רואה סיבה מדוע לא תגיע לבית הכנסת ברגל כמובן [להגיע ברכב אסור באופן מוחלט, רק בערב שבת לפני תפילת מנחה, ולהשאיר שם את הרכב עד מוצאי שבת].