הכשר על מכונת קפה

שלום, יש לי שאלה בקשר למכונות קפה בעבודה. אני עובדת בחברה לא דתית שמפעילה מכונות קפה עבור העובדים. על המכונה עצמה לא רשום שום הכשר. כאשר הגיע הבן אדם שמוסיף את הקפה ביקשתי לראות את המוצרים הקפה היה מהדרין והאבקת חלב היה "חלב ישראל" (מודגש בכמה מקומות) בהכשר רבנות ראש העין… השאלה שלי האם אפשר לסמוך ולשתות את הקפה הזה? האם באבקת חלב יש סיבות נוספות לחשש מלבד העניין של חלב ישראל?

תודה רבה
וישר כח!

תשובה:

באופן כללי הבעיה המרכזית באבקת חלב הינה חלב נכרי, אם כי יש בזה בעיות נוספות שלפעמים מערבים בהם דברים אחרים, כמו כן יש בעיה בכלים שעושים בהם את האבקת חלב שמשתמשים בהם גם לאבקות חלב שאינן כשרות, ועוד בעיות נוספות, לכן מן הראוי להשתמש באבקת חלב מהדרין.