השארת תפילין על הראש לאחר צאה"כ

שלום כבודו ..
ראיתי באחד המקומות בהלכה, שאסור להניח תפילין על הראש אחרי שיצאו הכוכבים, במקום אחר ראיתי שאם אדם היה עם תפילין על הראש לפני שיצאו הכוכבים אז אחרי שהם כבר יצאו הוא לא חייב להוריד אותם מעליו האם זה נכון שלא חייב להוריד?

תשובה:

על פי ההלכה מותר להישאר עם תפילין לאחר שקיעת החמה וצאת הכוכבים, ואסור להניחם עליו אם לא היו מונחים, ולפי הקבלה יש להוריד את התפילין מיד לאחר שקיעת החמה.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' ל' ס"א, ובמשנ"ב וכף החיים שם.