כשרות ויטמין צנטרום ולציטין מסויה

שלום עליכם
שאלתי
א.מולטי ויטמין ציטרום האם אפשר להשתמש למרות שלא רשום עליו הכשר
ב.ליצטין מסויה האם יש הכשר
אודה לתשובתכם בהקדם .

תשובה:

לא ידוע ההרכב שעושים ממנו את המולטי ויטמין, משכך, עדיף לקנותו עם הכשר, במקום הצורך כגון חולשה וכד', יש להקל לקחתו, ובלבד שאין בזה טעם [דהיינו כדור בליעה בלא טעם].

לציטין סויה, לפי הידוע לי אפשר להשיגו עם הכשר.

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' קנה דבמקום חולי אפילו שאין בו סכנה מותר לאכול איסור דרבנן שלא כדרך הנאתו, וכאשר אין בזה טעם נחשב שלא כדרך הנאתו, ובפרט בנדון של כדורי ויטמנים שבדרך כלל עשויים רק מצומח ללא חשש טבל, אך כיון שהדברים משתנים יש להעדיף לקחת עם הכשר.