עזרה לבעל בשמירת עיניים

מה אישה יכולה לעשות כדי לסייע לבעלה בשמירת עיניים?

תשובה:

בס"ד

שלום וברכה.

מהשאלה אני מבין שאת לוקחת אחריות על בעלך בחלקים רוחניים אך מהשאלה אני מבין שאת מקנאה לו ומנסה לשמור עליו דווקא בתחום של שמירת העיניים.

אין זה מתפקידה של האשה להיות אחראית על החלק הרוחני של בעלה.

על החלק של הקנאה אני מציע לך לבדוק את הנושא, לשוחח עם בעלך על הקושי שלך, ובשעת הצורך לדעת לבקש עזרה.

בברכת השלום.

הרב יהודה ליב אוירבך

אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"

מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"

טל. 02.6587003

נייד. 052.7643333

פקס. 02.6587006

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. צריך להבין שלפעמים המחיר הוא כזה שאין שום טעם בתוכחה… החכם עיניו בראשו, וחיי נישואין הן דבר המצריך מחשבה מעמיקה ותשומת לב ורגישות תמידית!

  2. אז אשמח להבין מה הפירוש של "עזר כנגדו" האם העזרה לבעל היא לא עזרה ברוחניות שלו?
    אם אני מוכיחה ומנסה לעזור לבעלי להתגבר על מידת הכעס ועל מראות אסורות אז אני סוטה מהתפקיד שלי כאישתו? (במיוחד שאלו שתי דברים שתורמים גם לשלום הבית..)

    ועוד שאלה: האם הבעל והאישה לא נידונים ומקבלים עונש יחד בשמיים על החטאים שלהם? (הכוונה האם גם אני יקבל עונש על זה שלא עשיתי השתדלות לעזור לו והוא חטא?)

  3. עזר כנגדו פירושו ליצור אוירה נעימה תומכת וחמה, שממילא תאפשר לו להאמין בכוחותיו ביכולותיו ותחסוך לו תסכולים וכעסים שגורמים לו לנהוג שלא כשורה. לא לחסל את השלום בית בדברי ביקורת לא נעימים!!!