השואה

איך בשואה נהרגו 7,000,000 יהודים חפים מפשע שהם ילדים,מבוגרים ותינוקות וה' נתן לזה לקראות למרות שהבטיח לנוח בתנ"ך שהוא לא יהרוג כל כך הרבה אנשים כמו שהרג בתיבת נוח עם המבול.איך חזר ה' להרוג 7,000,000 אנשים שהם עוד יהודים חפים מפשע?

תשובה:

אין לנו תפיסה והבנה בדרכי ה' הנסתרים. ישנם מפרשים שונים שביקשו לתלות את זוועות השואה בעבירות שונות: בציונות (כך טען הרבי מסאטמר); התבוללות (כטענת רבי אלחנן וסרמן); באנטי-ציונות (אי-הסכמה לעלות ארצה–כטענת הרב טייכטל) — וכך הלאה.

כל אלו עדיין משאירים אותנו נבוכים בנוגע למיליונים חפים מפשע, כולל מי שלא היה בכלל שותף לחטא ועבירה. מידת הדין פגעה בישראל, ואין לנו כלים להבין.

בנוגע להבטחת נח, ההבטחה הייתה על חורבן העולם, ואינה מתייחסת לכמות של בני אדם.

הרבה הצלחה.