ג'ל בשיער, וחיתוך שקית חלב בשבת

האם מותר בשבת לחתוך שקית חלב עם מספרים?
האם מותר לשים ג'ל בשיער ואם לא מה האיסור?

תשובה:

א. לכתחילה יש לנקוב את השקית מערב שבת, בדיעבד אם שכחו לנקוב מערב שבת, ועושים חור קטן ממש, יש שהקילו לחתוך חור קטן אף במספריים.

ב. בשבת אסור לשים ג'ל על השיער, משום איסור ממרח ומשום איסור סחיטה.

מקורות:

א. שמירת שבת כהלכתה פרק ט סעיף ג ובהערה יא ובתיקונים ומילואים שם.

ב. משנה ברורה סי' שג ס"ק פא, שו"ת יביע אומר (ח"ד או"ח סי' כח).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שקית של חלב היא במצב ההגדרה של מוסתקי שמוסתקי לכו"ע היא מותר ולא מבעי' לשיטות שאין בנין וסתירה בכלים היא רוב שיוטת הראשונים הר"ן הרשב"א הרטב"א והרמב"ם וכ"פ הגר"א והמשנ"ב הביאו ואפילו לשיטת התוס' והראש שסובר שיש בנין וסתירה בכלים בכל זאת במוסתקי אין בנין וסתירה ושקית חלב היא מוסתקי . ומלבד כל זאת מבואר בסעיף ח בסי' שי"ד חותלות של תמרים חותך אף בסכין וא"כ מותר גם לכתחילה ולא רק בדיעבד