צלחות מפלסטיק לחלב ובשר

כשרות כלים- מה דין צלחות מפלסטיק? האם צריך סט חלבי וסט בשרי? או שזה כמו זכוכית?
תודה,
נתנאלה

תשובה

כלי פלסטיק בולעים כשמשתמשים בהם בדברים חמים, ולכן צריך לייחד סט מיוחד בשביל חלבי וסט אחר לבשרי, ואם כבר נאסר כלי שעשוי מפלסטיק, אם הכלי עמיד בהגעלה, ולא יתקלקל על ידי החום של המים, אפשר להכשירו על ידי הגעלה.

מקורות

אגרות משה ח"ב סימן צ"ב וחלקת יעקב ח"ב סימן קס"ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב.
    האם כלי פלסטיק של גלידה או מאכל בשרי קר אך שהה ימים רבים הכלי נחשב כבולע או עדין דינו כתבשיל קר בפלסטיק שע לידי שטיפה טובה אפשר להשתמש לכל דבר בין חלבי בין בשרי.