חגיגות יום העצמאות

מותר לצאת לחגוג ביום העצמאות? הרי זה העומר ואסור לשומע שירים, ובמיוחד הרי אסור להיות בנים ובנות יחדיו?

תשובה:

אין לצאת לחגיגות ביום העצמאות, כשיש בהם ניגוד להלכות ספירת העומר, וכמובן לא במקום שיש תערובת של בנים ובנות.

אמנם, יש שמכירים טובה למדינה על כך שיהודים רבים חזרו לגור בארץ ישראל, על מה שיש לנו אפשרות לגור בארץ, ועל השגשוג של עולם התורה בארץ ישראל. אלו הדברים באו במידה ניכרת בשילוב עם המדינה, ואכן ראוי להכיר טובה להקב"ה על הטובות אשר גמלנו.

אך מנגד, ברור שהמדינה הביאה בעקבותיה לא מעט דברים שאינם טובים (בלשון המעטה), העבירה על דת ר"ל, קבעה שלטון שאינו נושא פנים לדיני התורה, וכך הלאה. לכן אם כי צריכים להכיר טובה על הטוב, הרי שבכל הנוגע למדינה, הטוב מהול בחלק נכבד שאינו 'טוב'. בנוסף, הרי פשוט שעדיין רחוקים אנו מגאולה שלמה, וצרות וסכנות סובבים אותנו ואת המדינה. אי-לכך, אין לקבוע "יום טוב" חדש של יום העצמאות, ולבטל בכך את אבלות ספירת העומר.

וכבר פסק כן הרב הראשי לישראל הרב בן-ציון מאיר חי עוזיאל (בעל המשפטי עוזיאל במכתב, הו"ד בס' יצחק ירנן, ח"ב, עמ' קצא, וכן פסק גם הגר"ע יוסף, יביע אומר ח"ו, סימן מא) וכמובן שכך דעת שאר גדולי הרבנים (לדעת החזו"א החריפה בעניין, ראה מעשה איש, עמ' רלב).

בנוגע לחגיגות מעורבות, הדבר אינו צריך לפנים שאין בכך שום היתר.

רב ברכה והצלחה!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. השואל יוכל לעיין בספרים הבאים ולקרוא על עקירה המזעזעת של הדת בחסות השלטון בא"י לפני קום המדינה ולאחריה:
    1. ילדי טהרן מאשימים
    2. דת הציונות