גניזה לדף שכתוב עליו בס"ד או בעזרת ה'

אם אני כותבת בראש הדף : בס"ד בעזרת ה' בהצלחה, אני צריכה לגנוז את זה אחר כך ? כי את המבחן אני שומרת ולא זורקת כי כתוב עליו בעזרת ה' ובס"ד

תשובה:

אין צורך לגנוז דף שלא כתוב בו דברי תורה אפילו אם כתוב בו בראשו בס"ד או בעזרת ה'.

אם כי יש מחמירים בזה להצריך לגנוז את המילים "בעזרת ה'" בלבד [דהיינו לחתוך את המילים הללו מהדף ולגונזם].

מקורות:

ראה בזה בספר "גנזי הקודש" (פרק ז סעיף ה- ובהערות שם) בהרחבה.