הנשים הגדולות של התנ"ך

ישלי ספר בשם הנשים הגדולות של התנ"ך שכתבה מישהי ונתנה פירוש שלה על התנ"ך הבנתי שאסור לקרוא את הספר כי הוא בגדר כפירה בתורה כי היא כותבת כל מיני פרושים על התורה מדעתה שלה בקיצור יש בספר המון חלקים של התנ"ך שכתובים שמה המון פרושים של הרמב"ם ועוד דברי קודש מה לעשות אם הספר לשלוח לגניזה לזרוק לשרוף הוא מעורב בדברי קודש עם דברי כפירה אשמח לתשובתך המהירה

תודה רבה

תשובה:

אפשר לזרוק לפח האשפה.

מקורות:

כפי שידוע לי המחברת אם כי הגיעה מבית של אנשים גדולים ושומרי תורה ומצוות, לצערנו החמיצה את עיסתה, ורעתה בשדות זרים [אצל הקונסרבטיבים], אשר על כן הגם שמביאה גם מדברי הקדמונים אך אין זה בתור תורת ה' אלא רק כהשכלה לבדה, ועל כן אין קדושה בדבריה כפי שהיא בעצמה כותבת "מצד אחד הפרשנות המסורתית על כל רבדיה, ואת חז"ל והרמב"ן והרמב"ם ואת הפילוסופיה היהודית והמחלוקות. מצד שני יש לי את ביקורת המקרא על כל רבדיה, ואת הקריאות הספרותיות שלי ושל אחרים ומה שאני עושה בשיעורים ובכתיבה, אני מביאה איתי את כל העולם הרחב הזה שאספתי ואני יוצרת קריאה חדשה שהיא רק שלי" עפ"ל, [ולא דומה לספרי התנ"ך שיש דיעות שיש לגונזם כיון שהמדפיס אינו מכוין לשם טומאה, אבל כאן עצם הפירוש ותוכן הענין אין בו קדושה], ולא דומה למה שכתב בשו"ת שבט הלוי (ח"ג סי' קמה) שיש לגנוז מי שיש לו דעה חיצונית היינו רק באופן שהוא שומר תורה אלא שיש לו דעה משונה בנושא מסוים ושיש להרחקיו אבל מי שנחשב לאפיקורס ודאי שיש לשרוף את כתביו כמבואר שם .