השלכת עיתונים לאשפה

האם מותר לזרוק עיתונים, מגזינים או עיתוני ילדים כמו עיתוני משפחה ובקהילה, שיש סכוי שימצאו שם דברי תורה או חלקי פסוקים? והאם ניתן לסמוך על כך שישנה ועדה רוחנית לעיתון? והאם עדיף לעטוף בשתי שקיות לפני שזורקים לפח? תודה רבה.

תשובה:

אם יש טור מיוחד לדברי תורה-יגזור אותו ויניחו בתוך הגניזה, אבל אם אין טור מיוחד לזה-אינו צריך לחשוש ולחפש אם נזכר שם איזשהו פסוק וכדומה, ואם חושב שיש אפשרות שיש איזשהו פסוקים וכדומה-יניחם בתוך שקית (מספיק אחד) ויכול להניחם בתוך הפח.