זכר מחצית השקל למשפחה

כמה בפועל נותנים זכר למחצית השקל ?
3 מבוגרים ?
3 ילדים ?

תודה ויום טוב

תשובה:

יש לתת 6 פעמים 3 מטבעות זכר למחצית השקל.

למנהג האשכנזים נותנים 3 חצאי שקל בעבור כל אחד [סה"כ 18 חצאי שקל], למנהג הספרדים אם יש ביכולתו לתת שיעור של מחצית השקל ממש [שזה כ-10 גרם כסף טהור, שוויו כיום הוא 11.555$ שזה כ-41 ש"ח] לכל אחד, עדיף, אך אם אין ביכולתו יתן בעבורו סכום זה, ובעבור בני ביתו 3 חצאי שקלים.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תרצד ס"א ובמשנ"ב שם, כף החיים (סק"כ), ילקוט יוסף (מועדים עמ' שיא-שיב).