ערעור על פסק בית דין

היתה לי בוררות בבית דין אצל דיין יחיד .בדיון אמר הדיין שיזמן אותנו לפני שיפסוק .לאחר 3 שבועות קבלתי את הפםק דין .יש לי הרבה השגות על הפסק דין .האם וכיצד ניתן לערער על פסק הדין? בברכה ותודה

תשובה:

שלום רב,

אני מציע לפנות לדיין עצמו ישירות, לכתוב את טענותיך בצורה מסודרת ומכובדת ולבקש לשקול שוב או דיון נוסף.

מבחינה תיאורטית קיימים דרכים לכוף על דיין לשנות את דעתו, אבל מעשית הסיכויים להצליח בכך שואפים לאפס. הכלל הוא שאין אדם רואה חובה לעצמו, כשדיין שומע שיש לבעל דין טענות על דיין אחר, כמעט ברור בעיניו שהדיין צודק ולא הבעל-דין. הדיין הוא האובייקטיבי ולא הבעל-דין. בנוסף לכך, כל דיין נתקל פעמים אין ספור בבעל דין שצועק בוודאות שעיוותו לו את הדין והדיין יודע שפסקו לו כדין וכי מדובר בטענות סרק. הסיכוי שדיין מסוים ישתכנע שהמקרה שלך שונה מכל בעלי דין אחרים, הוא סיכוי אפסי. אם תכתוב את טענותיך לדיין והוא לא ישנה את פסק הדין, אני מציע לך לקבל גזירת שמים באהבה ולכוון יותר בברכת 'השיבה שופטינו'. פעולה אחרת היא בזבוז זמן ואנרגיה בלבד.

מקורות:

עיין בבית יוסף חו"מ סי' כה מחודש ד ועיין בעלון המשפט גליון 26 עמוד ה.